Info

Streekinfo en activiteiten

Het beste van de Ardennen

Laforêt

Het charmante dorpje Laforêt, officieel één van de mooiste dorpjes van Wallonië, is gelegen in de gemeente Vresse sur Semois, in een wondermooie uitloper van de Ardennen.

Semois

De rivier de Semois kronkelt hier schitterend langs kleine dorpjes waar de tijd soms stil lijkt te hebben gestaan: Alle sur Semois, Mouzaive, Vresse, Membre, Bohan,...Een regio waar touristen graag komen om van de natuur, de mooie dorpjes en de goede restaurants te genieten, maar waar de stilte van de Ardennen prachtig bewaard is gebleven.

Croix Scaille

Wat verder weg, ongeveer een kwartiertje met de auto, is het prachtige natuurgebied de Croix Scaille, het hoogste punt van de Naamse Ardennen. In de winter kun je hier, als het meezit, langlaufen. En een heerlijk artisanaal biertje bestellen bij microbrouwerij Invictus, diep in de bossen.

Bouillon en Sedan (Frankrijk)

Op ongeveer 25 minuten bevinden zich de wat grotere plaatsen Bouillon en Sedan (Frankrijk), waar indrukwekkende kastelen te bezoeken zijn. De Franse plaats Charleville-Mézières heeft een heel eigen zuidelijke sfeer, met een leuke winkelstraat en in de zomer vrolijke terrasjes op de Place Ducale.

Wandelen fietsen

Vanuit de B&B wandel je in een paar minuutjes naar de Semois, die je in het zomerseizoen kunt oversteken via een bijzondere houten brug, de 'Pont de claies'. In de B&B helpen we je graag aan een mooie wandeling op maat, vanuit Laforêt zijn er vele mogelijkheden van 3 km tot 25 km. Mountainbike huur kunnen we voor je bespreken.

Kayakken

Nulla at mauris accumsan eros ullamcorper tincidunt at nec ipsum. In iaculis est ut sapien ultrices, vel feugiat nulla lobortis. Donec nec quam accumsan, lobortis.

Trappist

Genieten van een goede Trappist kan uitstekend op loopafstand in Vresse sur Semois, en iets verder in Bohan en Alle sur Semois. In deze plaatsjes vind je tevens verschillende restaurants, waarbij we je graag adviseren en voor je reserveren.

Restaurants

We verzorgen voor onze gasten 2x per week "Table d'hôte": een smakelijk 3 gangen menu à €40 pp Verder zijn er verschillende restaurants in plaatsjes in de buurt, waarbij we je graag adviseren en voor je reserveren.