Welkom in de Ardennen, bienvenue in Laforêt

 

Na 15 jaar restaurant A Table! in het nabijgelegen Alle sur Semois te hebben uitgebaat zijn wij november 2019 begonnen met onze nieuwe uitdaging: Bed & Breakfast La Belle Histoire in Laforêt en we hopen natuurlijk dat het net zo’n “Mooi Verhaal” gaat worden!

 

Nu ik wat meer tijd beschikbaar heb deel ik in deze blog graag de leukste ontdekkingen die we in 15 jaar Wallonië hebben gedaan. En dat zijn er nogal wat: Wallonië is een fantastisch gebied waar wij tijdens vele wandelingen en verkenningstochten meer en meer van zijn gaan houden. Daarnaast kan een kleine liefdesverklaring aan een nogal onderschat landsdeel zeker geen kwaad 🙂

 

Voilà, waar beter beginnen dan nabij? Bij deze een niet uitputtende, voorlopige en vooral ook subjectieve top 10 van al het moois wat onze gemeente Vresse sur Semois te bieden heeft. Twijfel vooral niet je eigen favorieten met me te delen. 

à bientôt, tot volgende keer!

10
De nieuwe streekmarkt in Vresse op vrijdagavond: Heerlijke produkten, gemoedelijke sfeer. Van april tot oktober.
9
Oude trambanen: De wandeling van Alle naar Vresse over dit oude spoor is een klassieker. Minder bekend is de oude spoorbaan die je vanaf Orchimont helemaal tot Gedinne kunt volgen. En vergeet niet het indrukwekkende oude station van Pussemange eens te bewonderen.
8
Jambon de la Semois: Natuurlijk hebben Rochehaut en Botassart beeldige uitzichtpunten maar het zicht op de Jambon de la Semois doet hier zeker niet voor onder.
7
Kajakken van Alle naar Bohan: Vooral in voor- en naseizoen als de Semois wat hoger staat.
6
Lekkere zware wandelingen zoals het GR16 traject van Alle naar Bohan. Wat smaakt de Orval achteraf goed..
5
Mouzaive: Prachtig, romantisch gelegen dorpje met fijn terras bij Mon Manege à Toi.
4
Alle sur Semois met goede horeca en verzorgde winkels met specialiteiten van de streek.
3
Levendig Bohan: Wat een aanwinst is café La Folie Douce! Regelmatig concerten op donderdagavond.
2
Het najaar: Als de rust na het hoogseizoen is weergekeerd genieten van de herstkleuren, een lange wandeling, een hertenbiefstukje,..
1
Laforêt: Eén van de mooiste dorpjes van Wallonië, kom het (her)ontdekken elke 1e zondag van de maand bij de tweetalige begeleide dorpswandeling. Tot snel!

Heerlijk genoten

Hoi Jonas en Antoinette, Ik heb nog nooit zo welkom en thuis gevoeld. Hoe jullie in zo’n korte tijd de b&b hebben weten om te toveren in een sfeervolle Ardense en moderne plek is echt fantastisch. Een stuk wild en … Lees meer